ریاضی فیزیک

ریاضی فیزیک

فناوری اطلاعات و ارتباطات

پیشینه و معرفی رشته

رشته فناوری اطلاعات و ارتباطات شامل کلیه فناوری های دیجیتالی است که به افراد ، مشاغل و سازمان ها در استفاده از اطلاعات کمک می کند. فناوری اطلاعات و ارتباطات کلیه محصولات الکترونیکی را که به صورت دیجیتالی با اطلاعات سر و کار دارند ، پوشش می دهد.
بنابراین ، فناوری اطلاعات و ارتباطات روشی برای ذخیره اطلاعات دیجیتال ، بازیابی و انتقال است. در ادامه این مطلب اطلاعاتی را در رابطه با گرایش های رشته فناوری اطلاعات و ارتباطات و بازار کار آن در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد ، همراه ما باشید…

چشم انداز رشته

رشته فناوری اطلاعات و ارتباطات (IT) استفاده از رایانه برای ذخیره ، بازیابی ، انتقال و دستکاری داده ها یا اطلاعات است و انقلابی دیجیتالی را ایجاد کرد. فناوری اطلاعات به سرعت در حال رشد است و موقعیت ها شغلی مناسبی را برای افرادی که دارای حداقل مدرک لیسانس در یک زمینه مرتبط با فناوری اطلاعات هستند ، فراهم می کند. گرایش ها و تخصص های مختلفی وجود دارد که با فناوری اطلاعات سروکار دارند و دانشجویانی که مهارت های فنی کاملی دارند و همچنین در جمع آوری اطلاعات و تفسیر داده ها از توانایی بالایی برخوردار هستند ، احتمالاً در این رشته موفق خواهند بود.
رشته فناوری اطلاعات و ارتباطات یا IT ، پشتیبانی ، مدیریت و طراحی سیستم های ارتباط از راه دور و رایانه را پوشش می دهد. بیشتر مشاغل در زمینه فناوری اطلاعات مستلزم انجام کارهای عملیاتی و طراحی مربوط به برنامه های نرم افزاری ، شبکه ها و قطعات سخت افزاری رایانه است. فارغ التحصیلان این رشته با سازمان ها و کسب و کارهای مختلف همکاری می کنند تا شبکه های رایانه ای را نصب و پشتیبانی کنند.
رشته فناوری اطلاعات و ارتباطات شامل کلیه نرم افزارها و سخت افزارهای مورد استفاده در ایجاد ، ذخیره و دسترسی به اطلاعات است . نمونه هایی از برخی فن آوری هایی که ممکن است متخصصان فناوری اطلاعات با آن ها کار کنند می توان به اینترنت ، شبکه ها ، دستگاه های ذخیره سازی رسانه ها ، بانک اطلاعاتی و فایروال ها اشاره نمود.
بازار کار و فرصت های شغلی موجود در این زمینه شامل مهندسی کامپیوتر ، مدیران شبکه ، طراحی سایت ، مهندس سخت افزار و توسعه دهندگان نرم افزار و غیره می باشد. طبق آمار به دست آمده ، مشاغل موجود در این رشته ، سریعتر از سایر مشاغل رشد خواهد کرد. با توجه به رشد سریع صنعت ، رشته فناوری اطلاعات و ارتباطات به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از محبوب ترین رشته ها برای متخصصان با مهارت در فن آوری های رایانه ای و شبکه ای می باشد.

دروس و واحدهای درسی

دروس اصلی و تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات
پایگاه داده ها
طراحی الگوریتم ها
شیوه ارایه مطالب علمی و فنی
مبانی کامپیوتر و برنامه سازی
مهندسی آزمایشگاه شبکه
آزمایشگاه پایگاه داده ها
مهندسی فناوری اطلاعات
آزمایشگاه سیستم عامل
مبانی الکترونیک دیجیتال
برنامه سازی پیشرفته
محیط های چندرسانه ای
برنامه ریزی استراتژیک IT
مبانی فناوری اطلاعات
زبان ماشین
برنامه نویسی سیستم
شبکه های کامپیوتری
مدارهای منطقی
معماری کامپیوتر
سیستم های عامل
مهندسی نرم افزار
هوش مصنوعی
مبانی اقتصاد
زبان تخصصی
تجارت الکترونیکی
مدیریت و کنترل پروژه های IT
آموزش الکترونیکی
کارآموزی
.