ریاضی فیزیک

ریاضی فیزیک

مهندسی عمران

پیشینه و معرفی رشته

رشته ي عمران سعي در مطالعه و بهبود فضاهاي ساخته ي دست بشر يا متاثر از فعاليت هاي انساني دارد ؛ اعم از ساختمان ها، سدها، سيستم هاي حمل و نقل، مديريت پروژه هاي عمراني، سيستم هاي زيرساختي، محيط زيست، و... . مهندسي عمران رشته ي بسيار گسترده اي است، به فراخور گرايش انتخابي، فرد مي تواند با كارهاي آزمايشگاهي، توسعه ي نرم افزارهاي عمراني و مديريتي، بهينه سازي و مباني رياضي و آماري مرتبط با آن، مطالعات ميداني و كارگاهي، مباحث مكانيك جامدات و سيالات، و... در ارتباط باشد. خصوصا با فراگير شدن كارهاي ميان رشته اي، هر فرد مي تواند با توجه به علايق و توانايي هاي خودش زمينه ي تحقيقاتي و تحصيلي مدنظر خود را تشكیل بدهد. از میان دروس پایه، شاید بتوان گفت ریاضی، فیزیک، هندسه، آمار و ... از پر کاربردترین مباحث در گرایش های مختلف عمران هستند.

چشم انداز رشته

از همان ابتدای حضور بشر بر روی زمین تا کنون نیاز به ساختن پناهگاه و آبادانی محل زندگی انسان به شدت حس می شد. از همین رو مهندسی عمران از اولین و با سابقه ترین رشته های فنی محسوب می گردد.

امروزه در کشور ما وجود تعداد بسیار بالای فارغ‌التحصیلان این رشته در مقاطع مختلف دانشگاهی، باعث سخت شدن شرایط برای یافتن شغل مناسب شده است. به خصوص که در چند سال اخیر با توجه به مشکلات اقتصادی، فعالیت برخی از شرکت های عمرانی نیز کاهش یافته است.

به طور کلی در مهندسی عمران به صورت رسمی می توان در زمینه های طراحی، اجرا و نظارت بر اجرا فعالیت کرد که برای فعالیت در هر کدام از این زمینه ها باید پروانه نظام مهندسی مختص به آن را داشته باشید. برای دریافت این پروانه ها پس از گذشت چند سال پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه باید در آزمون هایی که هر سال توسط سازمان نظام مهندسی برگزار میشود، شرکت کنید.

البته افراد می توانند پس از گذراندن دوره ی کارشناسی نیز وارد بازار کار آزاد شوند که در حال حاضر به امتیازاتی همچون سرمایه کافی و ... نیازمندند. به همین دلیل بیشتر دانشجویان این رشته قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دارند.

با توجه به وجود گرایش های متنوع در این رشته در مقطع کارشناسی ارشد و نیازمندی های جامعه در بخش های مختلف و همچنین سابقه ی وجود هر کدام از گرایش ها، بازار کار متفاوتی برای هر کدام موجود است.

به عنوان مثال با توجه به تعداد زیاد فارغ التحصیلان در گرایش سازه در سراسر کشور، بازار کار این گرایش اشباع شده است و تعداد زیادی از فارغ‌التحصیلان این گرایش در سالیان گذشته به دنبال کار هستند. البته این بدین معنا نیست که از این پس هر فردی که در این گرایش تحصیل و پژوهش کند نباید امیدی به شاغل شدن در زمینه ای مرتبط با گرایش خود داشته باشد. چرا که همواره به وجود افراد متخصص و با مهارت نیاز است.

بنابراین توصیه می شود علاوه بر تسلط بر مباحث تئوری، فراگیری نرم افزارهای کاربردی مرتبط با زمینه فعالیت موردنظر خود در آینده و همچنین با کسب تجربه از طریق حضور در بازار کار در بخش های طراحی یا اجرا، شانس خود را برای حضور فعال در بازار کار افزایش دهید.

دروس و واحدهای درسی

دروس پایه و تخصصی دوره لیسانس :

رسم فنی و نقشه کشی ساختمان - نقشه برداری و عملیات - مصالح ساختمانی - تکنولوژی بتن - اصول و مبانی معماری و شهرسازی - استاتیک - دینامیک - مقاومت مصالح - سازه های بتن آرمه - سازه های فولادی - زمین شناسی مهندسی - مکانیک خاک - مهندسی پی - مکانیک سیالات - مهندسی آب و فاضلاب - سیستم های انتقال آب - روش های اجرائی ساختمان - راهسازی - روسازی راه - مهندسی راه آهن - مهندسی ترافیک - اصول مهندسی زلزله - تاسیسات مکانیکی و برقی - طراحی معماری - شیمی عمومی - ترمودینامیک عمومی - آبهای زیرزمینی - مهندسی محیط زیست - سازه های چوبی - سازه های بنایی - مهندسی پل - اصول مدیریت ساخت - طرح هندسی راه و تقاطع ها