ریاضی فیزیک

ریاضی فیزیک

مخابرات هواپیمایی

پیشینه و معرفی رشته

صنعت هواپیمایی هم مثل خودرو سازی قدمت زیادی دارد، به همین خاطر هواپیما را به وسیله ای روزمره برای جابجایی مسافر و کالا تبدیل کرده است و با تنوع خدمات و تربیت افراد در این صنعت، رشد و توسعه آن هر روز بیشتر می شود و یکی از این رشته ها کاردانی تعمیر و نگهداری هواپیما است. مجموعه کاردان مخابرات هواپیمایی یکی از مجموعه های آموزش عالی آموزشگاه هواپیمایی کشوری است که هدفش تربیت افراد کاردان در زمینه شناخت، نحوه عملکرد و نگهداری و کار با مدارات مخابرات هواپیمایی برای تامین سلامت پرواز برای سازمان هواپیمایی کشوری و در صورت نیاز برای سایر سازمان ها در زمینه مخابرات بین المللی است.

دروس این مجموعه ترکیبی از دروس عمومی، علوم پایه، دروس اصلی و دروس تخصصی مخابرات هواپیمایی است که با توجه به نیازهای مخابرات هواپیمایی در مرکز و فرودگاه های کشور و توصیه های سازمان بین المللی هواپیمایی کشوری (ICAO) برنامه ریزی شده است. کاردانی مخابرات هواپیما، بیشتر اپراتوری هواپیماست و فارغ‌التحصیلان این رشته، اطلاعات و توانایی لازم را برای تبادل پیام و اطلاعات هوانوردی،‌ استفاده از سیستم‌های سوئیچینگ،‌ مدارهای رادیوتله‌تاپ، S.S.B، میکروویو و ماهواره بین دو مرکز هواپیمایی یا بین مرکز سوئیچینگ که در تهران است و فرودگاه شهرستان‌های مختلف به دست می‌آورند. تخصصی که در حد کاردانی است.

چشم انداز رشته

بازار کار فارغ‌التحصیلان مخابرات هواپیمایی، سازمان هواپیمایی کشوری است و خیلی از آنها جذب این بازار می‌شوند. طول دوره 2 سال است و برنامه های درسی آن 4 ترم برنامه ریزی می شود طول هر ترم برابر 17 هفته آموزش کامل است مدت هر واحد درس نظری حداقل 17 ساعت و دروس عملی و آزمایشگاهی حداقل 34 ساعت می باشد و دروس کارگاهی 51 ساعت می باشد.

دروس و واحدهای درسی

دروس اصلی و تخصصی: مدارهای الکتریکی

الکترونیک

مدارهای منطقی

عوامل انسانی

سیستم عامل

اصول مخابرات

مقررات مخابرات

حقوق هواپیمایی

زبان تخصصی مخابرات هواپیمایی

مخابرات ماهواره CNS/ATM

هواشناسی و کدها

روبکس

داکیومنت‌های ایکائو

برنامه‌نویسیC

سرویس‌ اطلاعات پرواز

سیستم‌های سوئیچینگ پیام

سیستم‌های کمک‌ ناوبری