ریاضی فیزیک

ریاضی فیزیک

مهندسي هوانوردی

پیشینه و معرفی رشته

این رشته مهندسی به ایجاد، طراحی و نگهداری ماشین های مسافرتی از جمله موشک های هواپیما، هلیکوپتر، ماهواره و فضاپیما می پردازد. آنها نه تنها ماشین آلات را ایجاد می کنند بلکه از دانش خود در زمینه فناوری و حمل و نقل هوایی نیز برای ایجاد کارآمدترین ماشین آلات در بازار استفاده می کنند. آنها از فن آوری های پیشرفته ای برای سیستم های دفاعی، حمل و نقل هوایی و اکتشافات فضایی استفاده می کنند. آنها همچنین حرفه ای مسئول اطمینان از مطابقت دستگاه ها با رعایت مقررات زیست محیطی و ایمنی هستند. مهندسین هوانوردی قطعات را بازرسی می کنند و برای هرگونه تغییر لازم توصیه می کنند. مهندسی هوانوردی و مهندسی هوافضا رشته های مشابهی هستند که غالباً دچار سردرگمی می شوند، اما تفاوت های قابل توجهی بین این دو رشته وجود دارد. در اینجا برخی از شباهت ها آورده شده است.

هر دو از فناوری مشابهی استفاده می کنند.
هر دو رشته نیاز به مجموعه دانش و مهارت مشابه دارند.
هر دو شغل روی پرواز تمرکز می کنند.
هر دو رشته قبل از ادامه تحصیل پیشرفته در مهندسی هوانوردی یا مهندسی هوافضا، باید یک مدرک معمولی در مهندسی کسب کنند.
هر دو برنامه نیاز به مطالعه در آیرودینامیک، پایداری پرواز، کنترل هواپیما و مهندسی پایه دارند.
هر دورشته از لحاظ حقوقی حقوق مشابه هستند.
یک تفاوت عمده بین مهندسی هوایی و هوافضا وجود دارد. مهندسی هوانوردی بیشتر بر فعالیتهای پرواز و پرواز با جو متمرکز است در حالی که مهندسی هوافضا ممکن است فعالیت هایی را در یک جو نیز شامل شود، اما در جایی که هیچ اتمسفری وجود نداشته باشد، روی برنامه های کاربردی فضایی نیز تمرکز دارد.

مهندسان هوانوردی هواپیما های نظامی و غیر نظامی، اجزای هوانوردی و سیستم های مرتبط را طراحی، توسعه، ساخت، نگهداری و اصلاح می کنند.

چشم انداز رشته

رشته مهندسی هوانوردی و مراقبت پرواز از بهترین رشته ها از لحاظ جایگاه اجتمائی وموقعیت شغلی به حساب می آید. همان طور که می دانید دانشجویان گرایش خلبانی پذیرفته شده در دانشگاه علوم و فنون ستاری از همان ابتدای پذیرش متعهد به خدمت هستند و در این رشته بورسیه می شوند. این دانشجویان با عنوان ستوان دوم فارغ التحصیل می شوند.

دانشجویان خلبانی در دوران تحصیل خود از مزایایی مانند مسکن مناسب می توانند بهره مند می شوند. برخی دانشجویان گرایش مراقبت پرواز در صورت بررسی شرایط صنعت هوانوردی و نیاز شرکت های هواپیمایی، از ترم دوم تحصیلی می توانند بورسیه شوند و مانند دانشجویان خلبانی باید متعهد به خدمت شوند. دانشجویانی که متعهد به خدمت می شوند از سربازی معاف می شوند.

فارغ التحصیلان گرایش ناوبری می توانند در دیگر حوزه های صنایع هوایی مشغول به کار شوند. در واقع به صورتی می توان گفت افرادی که در گرایش های این رشته تحصیل می کنند، آینده شغلی تضمین شده ای دارند.

دروس و واحدهای درسی

دروس تخصصی گرایش مراقبت پرواز در مقطع کارشناسی
دستورالعمل های‌ ناوبری‌ و مراقبت‌ پرواز، مراقبت‌ هوانوردی‌ و طرح‌ پرواز، سرویس های‌ اطلاعاتی‌ هوانوردی‌، سرویس های‌ ترافیک‌ هوایی‌، برج‌ کنترل‌، کنترل‌ تقرب‌ و ارتفاع سنجی‌، صلاحیت‌ پرواز، دستورالعمل های‌ کنترل‌ هواپیما به‌ وسیله‌ رادار، تجسس‌ و نجات‌، بررسی‌ سوانح‌، آموزش‌ عملی‌ رادار، طراحی‌ دستورالعمل های ‌پرواز، عملیات‌ هواپیمایی‌، سیستم‌ ناوبری‌، ارتباطات‌ و نظارت‌ ماهواره ای‌، سیمولاتور برج‌ کنترل، سیمولاتور کنترل‌ منطقه‌ای‌، روش‌ تدریس‌ هواپیمایی‌، سیمولاتور تقرب‌ پرواز. دروس تخصصی گرایش خلبانی در مقطع کارشناسی
مقاومت‌ مصالح‌، آیرودینامیک‌ سیالات‌ تراکم پذیر، مبانی‌ مدیریت‌ و تحقیق‌ در عملیات‌، مکانیک‌ پرواز کاربردی‌، انتقال‌ حرارت‌ عمومی‌، زبان‌ تخصصی‌، پرواز پایه، پرواز اولیه‌، پرواز تخصصی‌ نظامی، پرواز پیشرفته‌ نظامی‌. دروس تخصصی گرایش ناوبری هوایی در مقطع کارشناسی
فیزیولوژی‌ هوایی‌، اصول‌ پرواز، اصول‌ ایمنی‌ پرواز، زبان‌ تخصصی‌، موتور هواپیما، قوانین‌ هوانوردی‌، سیستم الکترونیکی‌، هواشناسی‌، هواپیما، پرواز مقدماتی‌، جنگ‌ الکترونیک‌، پرواز پایه‌، پرواز پیشرفته‌، رهگیری‌ هوایی‌، سرویس‌ هوانوردی‌، سیمولاتور پرواز، سیستم‌ کنترل‌، سیستم‌ کمک‌ ناوبری‌.