انواع نان

انواع نان

نان مفزدار

انواع نان

مواد اولیه : برای 7 نفر خمیر ترش 1قاشق سوپخوری (پودر) آب 2پیمانه (ولرم) نمك 1قاشق چایخوری آرد 4پیمانه تخمه آفتابگردان به میزان لازم (مغز) كنجد به میزان لازم سیاه دانه به میزان لازم تقویت كننده آرد نصف قاشق چایخوری طرز تهیه: ابتدا در ظرفی مناسب پودر خمیرترش را در آب ولرم حل نموده و نمك را هم به آن اضافه می‌كنیم، سپس تقویت‌كننده و آرد را كم‌كم به مواد افزوده و با دست مخلوط می‌كنیم تا خمیر به دست نچسبد. خمیر را ورز می‌دهیم تا یك‌دست و سبك شود. اگر خمیر به دست چسبید، مقداری آرد اضافه می‌كنیم. روی خمیر را با پارچه مرطوبی پوشانده و به مدت یك تا دو ساعت در محل نسبتا گرمی می‌گذاریم. وقتی حجم خمیر دو برابر شد، تكه‌هایی به اندازه یك پرتقال از آن جدا نموده و به شكل گرد درآورده و روی آنها را میپوشانیم تا خشك نشوند. روی سطح صافی كمی آرد پاشیده، چانه‌های خمیر را به كمك وردنه مانند لواش نازك روی آرد باز كرده و كف سینی فر پهن می‌نماییم. كمی آرد را با آب مخلوط نموده تا به صورت رقیق درآید و آن را با برس روی سطح خمیر رومال می‌كنیم و روی آن مغز تخمه آفتابگردان، كنجد و سیاه‌دانه می‌پاشیم. سینی را در طبقه وسط فری كه از یك ربع قبل با حرارت 175 درجه سانتی‌گراد گرم كرده‌ایم، به مدت 10 الی 15 دقیقه قرار می‌دهیم تا نان پخته شود. بقیه خمیر را نیز به همین صورت آماده می‌كنیم. نكات: 1)اگر تقویت كننده آرد ندارید میتوانید آن را حذف و به جایش آرد یا سبوس استفاده كنید. 2)میتوانید این نان را در قالب ریخته و به شكلی غیر از لواش تهیه كنید. 3)اگر دوست دارید با برس روی نان را كمی زرده تخم مرغ یا زعفران بزنید تا زیبا تر شود. 4)از سبزی خشك هم میتوانید برای زیبایی نان استفاده كنید.