باقلاقاتق
انواع خورشت
مواد اولیه : برای 4 نفر باقلا 300گرم (كشاورزی گیلان) شوید 3قاشق سوپخوری (خشك) تخم مرغتخم مرغ 3عدد سیرسیر 4حبه (خشك) كره 100گرم (یا روغن زیتون) آب 1لیتر نمك به میزان لازم فلفل به میزان لازم دارچین به میزان لازم زردچوبه به میزان لازم طرز تهیه: ابتدا پوست باقلا ها را جدا كرده و در ظرف مناسب یا گمج مقداری روغن یا كره میریزیم و كمی باقلا را در آن تفت میدهیم سپس شوید خشك، سیر كوبیده، زردچوبه و نمك را اضافه كرده و مخلوط میكنیم بعد از اینكه مواد به خوبی تفت خورد، آب را روی آنها میریزیم و همانطور روی حرارت باقی میگذاریم تا باقلا نیم پز شود (این نوع از باقلا زود له میشود). پس از جوش آمدن آب، تخممرغ را اضافه میكنیم.این تخممرغها باید خوب پخته شود.در آخر با دارچین و فلفل غذا را خوشطعم میكنیم. نكات: 1)پاچ باقلای خشك را از فروشگاههای خواروبار میتوان خرید. 2)پاچ باقلا دو نوع است: پاچ باقلای محلی كه پس از پخته شدن شكل خود را حفظ میكند و پاچ باقلای كشاورزی كه زودپز بوده و اگر زیاد پخته شود له میشود. 3) تخم مرغ را نباید داخل غذا هم بزنید. 4)شوید اگر خیلی زیاد باشد موجب تلخی غذا میشود. 5)اگر از باقلای تازه محلی استفاده میکنید، نیاز به خیس خوردن ندارد، ولی نوع خشك آن احتیاج به خیس خوردن دارد. 6)حتما باقلا را از شب قبل خیس كنید تا پوست آن راحت جدا شود. 7)از باقلای مازندرانی استفاده نکنید؛ زیرا این باقلا در تهیهی باقلا وابیج به کار میرود. 8)این غذا با ماهی شور، زیتون پرورده، سیرترشی، ماست و خیار سرو میشود. 9)اگر به هر دلیلی امکان استفاده از تخممرغ را ندارید، میتوانید آن را به غذا اضافه نکنید.