غذاهای دریایی

غذاهای دریایی

قلیه ماهی

غذاهای دریایی

مواد اولیه : برای 3 نفر ماهی نیم كیلو (ماهی شیر یا هر ماهی دیگر جنوب مانند هامور، راشكو، سنگسر، حلوا سیاه و...) سبزی نیم كیلو (گشنیز و شنبلیله) پیاز 2عدد سیر 1بوته نمك به میزان لازم فلفل به میزان لازم رب گوجه فرنگی 2قاشق غذاخوری روغن به میزان لازم تمبر هندی 1لیوان (عصاره) طرز تهیه: ابتدا پیاز را در قابلمه‌ای با كمی روغن تفت می‌دهیم تا طلایی رنگ شود. سپس سبزی خرد شده را به آن افزوده و تا هنگامی كه رنگ سبزی تغییر پیدا كند، تفت می‌دهیم. بعد سیر له شده را همراه با نمك، فلفل، زردچوبه و دارچین به سبزی‌ها افزوده و آن را به مدت 2 دقیقه هم می‌زنیم تا كاملاً با هم مخلوط شوند. در این مرحله ماهی پاك شده را (تیغ و استخوان‌های ماهی نباید خارج شود) همراه با رب گوجه‌فرنگی به مخلوط درون قابلمه می‌افزاییم و پس از تفت دادن آنها به مدت یك دقیقه، عصاره تمرهندی را با آرد مخلوط كرده و به همراه سه لیوان آب به مواد قبلی اضافه می‌كنیم. بعد از اینكه جوش آمد، حرارت را كم كرده و می‌گذاریم تا كاملاً جا بیفتد. نكات: 1)این غذا به عنوان خورش و با برنج سرو میشود. 2) در بعضی از مناطق جنوبی به این خورش رب گوجه‌فرنگی اضافه نمی‌كنند. 3)این خورش طعم بسیار تندی دارد. 4)برای تهیه عصاره تمبر هندی یك لیوان آب و نصف یك بسته تمرهندی را با هم مخلوط كرده و از صافی رد كنید تا عصاره آن به دست اید.