جواهر پلو
پلو و ته چین
مواد اولیه : برای 7 نفر برنج 5پیمانه مرغ نیم كیلو (فیله) كره 150گرم پوست پرتقال 2پیمانه (خلال و شیرین شده) خلال پسته 1پیمانه خلال بادام 1پیمانه زرشك نصف پیمانه زعفران 2قاشق چایخوری (آب كرده) نمك به میزان لازم فلفل به میزان لازم پیاز 1عدد روغن به میزان لازم شكر 1قاشق چایخوری جوهر لیمو به میزان لازم طرز تهیه: ابتدا برنج را مانند پلوهای ساده به مرحله آبكشی رسانده و دم می اندازیم سپس در ظرفی مناسب كمی كره ریخته و پیازها را در آن نیمه سرخ كرده و فیله مرغ و ادویه را هم تفت داده و با كمی آب آن را آبپز میكنیم. زرشك را با آب سرد شسته، در آبكش میریزیم تا آب آن برود، سپس شكر آن را مخلوط میكنیم. در ظرف مناسبی یك قاشق غذاخوری كره ریخته، زرشك را به آن افزوده و یك دقیقه تفت میدهیم. زعفران آب كرده را نیز به زرشك اضافه میكنیم.برای شیرین كردن خلال پرتقال، چهار بار و هر بار به مدت پنج دقیقه خلالها را میجوشانیم، داخل صافی ریخته و در آخر یك ساعت در آب سرد قرار میدهیم و در نهایت به ازای یك پیمانه خلال پرتقال به آن یك پیمانه شكر و دو پیمانه آب اضافه میكنیم، به این ترتیب كه آب و شكر را مخلوط كردیم، روی حرارت قرار میدهیم، زمانی كه به جوش آمد خلالها را افزوده تا با حرارت ملایم به مدت 30 دقیقه بجوشد. در آخر جوهر لیمو اضافه كرده و بعد از یكی، دو جوش آن را بر میداریم. برنج را در ظرف مناسبی میكشیم، مرغ را لای برنج قرار داده و با خلالها و زرشك روی برنج را تزیین میكنیم. نكـــات: 1)10دقیقه آخر دم كردن برنج، در تكهای فویل خلال پسته را با یك قاشق چایخوری كره قرار داده، دور آن را بسته و روی برنج قرار میدهیم تا نرم شود؛ برای خلال بادام نیز از همین روش استفاد میكنیم. 2)بهتر است خلال پسته و بادام را از شب قبل در آب و شكر قرار دهید تا خوشمزه تر شود. 3)به جای مرغ میتوانید از گوشت هم استفاده كنید.