پلو و ته چین

پلو و ته چین

مرغ لا پلو با زرشک

پلو و ته چین

مواد اولیه : برای 4 نفر زردچوبه به میزان لازم روغن به میزان لازم كره به میزان لازم زعفران 5قاشق غذاخوری (دم كرده) شكر 1قاشق غذاخوری زرشك 1پیمانه سیر 2حبه پیاز 1عدد برنج 3پیمانه مرغ 2قطعه (ترجیحا سینه) نمك به میزان لازم برگ بو 2عدد طرز تهیه : ابتدا مرغ را شسته و هریك از قطعات را 2 قسمت كنید.سپس آنها را به همراه برگ بو،پیاز 4قسمت شده ،سیر و كمی كره تفت داده و كمی زردچوبه و نمك اضافه كنید و اجازه دهی با مقداری آب بپزند. وقتی مرغ پخت و حدودا نصف لیوان آب آن باقی ماند شعله را خاموش كرده و مرغ را از مواد اضافه جدا كنید. زرشک را تمیز کنید و حدود 30 دقیقه در آب ولرم خیس كنید و پس از این مدت زمان با آب سرد خوب آبکشی کنید. کره و مقداری روغن داخل تابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود سپس زرشک ، شکر و زعفران دم کرده را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا زرشک سرخ شود. در ظرفی مناسب برنج را با كمی آب و نمك و روغن به مرحله آبكشی برسانید. ته قابلمه کمی روغن بریزید و نصف برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید ، روی برنج تکه های مرغ و زرشک را قرار دهید و روی آن را با بقیه برنج بپوشانید ، حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کند سپس نصف لیوان آب مرغ را روی برنج بدهید ، حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج دم بکشد. نكات: 1)برای خوشمزه تر شدن مرغ بهتر است كمی رنده پوست پرتقال كه تلخی آن گرفته شده است هم به آن اضافه شود. 2)بهتر است مرغ را از شب قبل داخل آب پیاز و زعفران و آبلیمو بخوابانید تا خوشمزه تر شود.