کوکو و دلمه

کوکو و دلمه

شامی ترش

کوکو و دلمه

مواد اولیه: گوشت نیم كیلو (چرخ كرده و بدون چربی) پیاز 2عدد (رنده شده) آرد نخودچی 200گرم سبزی 3قاشق سوپخوری (شامل ریحان،جعفری و گشنیز ساطوری شده) زردچوبه 1قاشق چایخوری تخم گشنیز 1قاشق چایخوری (پودر) پوست لیمو ترش 1قاشق چایخوری (پودر) هویج 5عدد شكر 1قاشق چایخوری آب 2لیوان رب گوجه فرنگی 2قاشق سوپخوری آب نارنج 1سوم لیوان دارچین 1قاشق چایخوری سیب زمینی 200گرم (پخته) روغن 3قاشق سوپخوری (مایع) نمك به میزان لازم فلفل به میزان لازم طرز تهیه: ابتدا هویج‌ها را پوست كنده و به صورت حلقه‌حلقه خرد می‌كنیم.و در قابلمه‌ای آنها را با كمی آب، شكر، یك قاشق مرباخوری آبلیمو، یك قاشق چای‌خوری روغن مایع و كمی نمك می‌پزیم. گوشت چرخ كرده، پیاز رنده شده، آرد نخودچی، 2 قاشق سوپ‌خوری از سبزی‌ها، زردچوبه، پودر تخم گشنیز، پودر پوست لیموترش، نمك و فلفل را با هم مخلوط می‌كنیم و خوب ورز می‌دهیم.از مواد به اندازه یك گردو برمی‌داریم، آن را كف دست پهن كرده و وسطش را سوراخ می‌كنیم.در ماهیتابه‌ای روغن را گرم كرده و شامی‌ها را در آن سرخ می‌كنیم.شامی‌ها را پس از سرخ كردن به ماهیتابه برمی‌گردانیم و اجازه می‌دهیم تا همراه با 2 لیوان آب، هویج‌های پخته (بدون آب آن)، رب گوجه‌فرنگی، آب نارنج و دارچین به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم و با درپوش بپزد. نكات: 1)بهتر است شامی‌ها را با سیب‌زمینی‌های پخته و سرخ شده (به صورت درسته)، بقیه‌ی سبزی‌های خرد شده و لیموترش تزیین كنید. 2)اگر آب نارنج در دسترس نبود از آبلیمو یا آبغوره استفاده كنید. 3)اضافه كردن گرد غوره این غذا را خوشمزه تر میكند.