کوکو و دلمه

کوکو و دلمه

کتلت سیب زمینی

کوکو و دلمه

مواد اولیه: گوشت نیم كیلو (چرخ كرده و بدون چربی) سیب زمینی نیم كیلو پیاز 1عدد تخم مرغ 4عدد نان 1لیوان (خشك و پودر شده) دارچین نصف قاشق مرباخوری گرد لیمو نصف قاشق مرباخوری نمك به میزان لازم فلفل به میزان لازم روغن به میزان لازم طرز تهیه: ابتدا سیب‌زمینی‌ها را آب‌پز كرده، پوست كنده و رنده ریز می‌كنیم.گوشت را به همراه نمك، فلفل، دارچین و گرد لیمو كمی ورز داده و سپس پیاز رنده شده، سیب‌زمینی و تخم‌مرغ‌ها را به آن می‌افزاییم و مجدداً ورز می‌دهیم تا تمام مواد خوب مخلوط شده و مایه كاملاً یكنواخت شود. در تابه‌ای روغن را داغ كرده، از مایه گلوله‌هایی به اندازه یك نارنگی برمی‌داریم و آن را داخل پودر نان می‌غلتانیم. سپس مایه را با كف دست یا قالب‌های آماده موجود در بازار شكل داده و داخل روغن داغ می‌اندازیم. حرارت در حین طبخ باید كمی ملایم باشد تا كتلت‌ها مغزپخت شوند. وقتی دو طرف كتلت‌ها سرخ شد، آنها را روی صافی یا كاغذ روغن‌گیر قرار می‌دهیم تا اضافی روغنشان گرفته شود. در پایان كتلت‌ها را در دیس چیده و اطراف آن را با حلقه‌های گوجه‌فرنگی، سبزی خوردن و نان تازه تزیین می‌كنیم. نكات: 1)گوشت كتلت باید بدون چربی باشد. 2)در طبخ كتلت، روغن باید روی آن را بپوشاند تا كتلت به خوبی به اصطلاح گل كند. 3)اگر كتلت در تابه وا رفت، علت آن غالباً زیادی پیاز است و جهت رفع این مسئله باید مقداری گوشت چرخ كرده یا كمی آرد سیب‌زمینی به مایه اضافه كرده و آن را خوب ورز داد. 4)جهت درست كردن كتلت، گوشت چرخ كرده را باید با نمك و فلفل حدود 10 دقیقه ورز داد. سپس مواد دیگر را به ترتیب مخلوط كرده و مجدداً ورز دهید. زیرا ورز دادن گوشت باعث ایجاد چسبندگی بیشتر مواد و در نتیجه وا نرفتن كتلت خواهد شد. 5)به جای پودر نان میتوانید از آرد سوخاری یا آرد سیب زمینی هم استفاده كنید. 6)اگر پیاز شما زیادی آب داشت حتما آب آن را بگیرید.